Selecteer een pagina
De Azoren bestaan uit 9 eilanden en liggen midden in de Atlantische oceaan, ze horen bij Portugal. De eilanden liggen op ruim 2 uur vliegen van het vasteland van Portugal. Vanuit Nederland of Belgiƫ vliegt men 4 uur.
De negen eilanden zijn Sao Miguel (het grootste), Santa Maria, Terceira, Pico, Faial, Sao Jorge, Graciosa, Flores en Corvo.

Erg toeristisch is het niet op de eilanden van de Azoren. Daar staat een hoop tegenover: walvis-spotten, ultieme rust, prachtige natuur en mooie en verzorgde logeeradressen. Ook is het gebied geschikt voor de watersport, zoals zeilen, surfen, kayakken en duiken.
Andere mogelijkheden voor een buitensportvakantie zijn mountainbiken, wandelen en golfen. En dat allemaal in een rustige, natuurlijke omgeving.
De Azoren zijn, door het veelzijdige aanbod, een vakantiebestemming voor jong en oud.

Op de Azoren zijn veel bossen, weiden en warme bronnen. Ook kan men er meren, watervallen en enkele vulkanen tegenkomen. De hoogste berg van Portugal is de Pico Alto (2351 meter) die op het gelijknamige bergeiland Pico ligt.
Het bergachtige landschap is herkenbaar vulkanisch aan kraters en een ruige zwarte lavakust en bodem. De eilanden zijn bezaaid met bloemen. Vooral de hortensiaheggen langs de weg trekken de aandacht.

Datum: 08-2011 Info: Azoren – Portugal